Borussia DortmundReal Madrid

Şampiyonlar Ligi Finalinde Dortmund – Real Madrid maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?

Avrupa’da bazı liglerde sezonların bu hafta sona erecek olması sebebiyle Avrupa kupalarının final mücadeleleri futbolseverler tarafından yakından takip ediliyor. Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi final eşleşmeleri belli oldu.

dortmund-realmadrid

Avrupa futbolunun kulüp düzeyinde en önemli organizasyonu olan Şampiyonlar Ligi’nde Dortmund ve Real Madrid finalde kozlarını paylaşacak. A Milli Takım’da forma giyen Arda Güler ve Salih Özcan kupa için mücadele edecek. Şampiyonlar Ligi finaline bu yıl Londra ev sahipliği yapacak. Peki Şampiyonlar Ligi finali 2024 ne zaman? İşte, Devler Ligi’nde final mücadelesinin detayları…

Şampiyonlar Ligi’nde finalin adı belli oldu. Bu sezon İspanya’da mutlu sona ulaşan Real Madrid, Dortmund ile karşı karşıya gelecek. Edin Terzic yönetimindeki Alman ekibi Atletico Madrid ve PSG gibi takımları saf dışı bırakarak final oynamaya hak kazandı. Şampiyonlar Ligi tarihinde bu yıl bir ilk yaşanacak. Kupa ilk kez Ay-yıldızlı formayı giyen bir oyuncunun elinde yükselecek. İspanyol devi futbol otoriteleri tarafından kupanın favorisi olarak gösterilirken daha önce oynadığı 17 finalde sadece 3 kez kaybetti. Dortmund – Real Madrid maçının detayları belli oldu. Peki Dortmund – Real Madrid maçı ne zaman, saat kaçta? İşte, Devler Ligi finaline ilişkin son bilgiler…

realmadrid-dortmund

ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNALİ 2024 NE ZAMAN?

Şampiyonlar Ligi finalinde Dortmund ve Real Madrid kozlarını paylaşacak. Avrupa futbolunun kulüp düzeyinde en önemli organizasyonunun final heyecanı bu yıl İngiltere’de yaşanacak.

Dortmund – Real Madrid finali 1 Haziran Cumartesi günü saat 22.00’da başlayacak. Mücadelenin yayıncı kuruluşuna ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

DORTMUND – REAL MADRİD MAÇININ HAKEMLERİ BELLİ OLDU

Londra şehrindeki Wembley’de Borussia Dortmund ile Real Madrid arasında oynanacak olan Şampiyonlar Ligi Final karşılaşmasını Slovenya Futbol Federasyonu’ndan Slavko Vincic yönetecek.

Vincic’in yardımcılıklarını Tomaz Klancnik ve Andraz Kovacic üstlenecek. Karşılaşmanın 4’üncü hakemi ise Fransız François Letexier olacak.

uefa-maci

REAL MADRİD FİNAL YOLCULUĞU

Şampiyonlar Ligi’nde C Grubu’nda mücadele eden Real Madrid, 6’da 6 yaptı. Napoli, Braga, Union Berlin gibi takımlara şans tanımayan eflatun-beyazlılar grup aşamasında 18 puan topladı.

Son 16 turunda Leipzig’i deviren İspanyol ekibi çeyrek finalde kupanın favorisi Manchester City’i elerken yarı finalde ise Bayern Münih’e şans tanımadı.

DORTMUND FİNAL YOLCULUĞU

Dortmund ise Şampiyonlar Ligi’nde en zorlu grup olarak ifade edilen F Grubu’nu lider tamamladı. PSG, Milan ve Newcastle United gibi zorlu rakipler karşısında 11 puan topladı.

Alman ekibi, son 16 turunda PSV’yi, çeyrek finalde ise Atletico Madrid’i mağlup etti. Dortmund yarı finalde ise Fransız devi Paris Saint – Germain karşısında kazanarak finale yükseldi.

Borussia Dortmund ve Real Madrid arasındaki geçmiş maçlar, özellikle UEFA Şampiyonlar Ligi’nde birçok heyecan verici karşılaşmayı içerir. İşte bazı önemli müsabakalar:

1. **1998 Şampiyonlar Ligi Yarı Finalleri**: Real Madrid, Borussia Dortmund’u 2-0 toplam skorla eleyerek finale yükseldi. İlk maçta Fernando Morientes ve Christian Karembeu’nun golleriyle Real Madrid galip geldi.

2. **2013 Şampiyonlar Ligi Yarı Finalleri**: Borussia Dortmund, ilk maçta Robert Lewandowski’nin dört golüyle 4-1 kazandı. Real Madrid, rövanş maçını 2-0 kazansa da toplamda 4-3 yenilerek elendi.

3. **2014 Şampiyonlar Ligi Çeyrek Finalleri**: Real Madrid, ilk maçı 3-0 kazandı (Gareth Bale, Isco ve Cristiano Ronaldo’nun golleriyle). Borussia Dortmund, ikinci maçı 2-0 kazandı, ancak toplamda 3-2 yenilerek elendi.

4. **2016/17 Şampiyonlar Ligi Grup Aşaması **: Her iki maç da 2-2 berabere bitti; Dortmund’daki maç 27 Eylül 2016’da, Madrid’deki maç ise 7 Aralık 2016’da oynandı

5. **2017/18 Şampiyonlar Ligi Grup Aşaması**: Real Madrid, her iki maçı da kazandı; Dortmund’da 3-1 (26 Eylül 2017) ve Madrid’de 3-2 (6 Aralık 2017)

6. **2024 Şampiyonlar Ligi Finali**: İki takım, 2024 finalinde Wembley Stadyumu’nda karşılaşacak. Bu, iki takımın bir finalde ilk karşılaşması olacak ve tarihlerindeki önemli anlardan biri olarak kaydedilecek

Genel olarak, Real Madrid’in Borussia Dortmund’a karşı galibiyetlerde üstünlüğü bulunuyor. 14 maçta Real Madrid 6 galibiyet alırken, Dortmund 3 galibiyet ve 5 maç berabere sonuçlandı. Bu maçlar genellikle yüksek skorlu olup, maç başına ortalama 3.54 gol atıldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu